Τεχνικό Γραφείο

Χρήστος Τσικνιάς – Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

espa

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Το τεχνικό γραφείο, με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, παρέχει υπηρεσίες ποιότητας σε πλήθος θεμάτων που αφορούν το ακίνητο και την επιστήμη του πολιτικού μηχανικού. Ενδεικτικά αναφέρουμε υπηρεσίες σε θέματα ρύθμισης αυθαιρέτων, έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών, μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτων, εκτίμηση αγοραίας αξίας ακινήτων. 

Υπαγωγή στον Ν.4495/2017 περί ρύθμισης αυθαιρέτων. Το γραφείο μας αναλαμβάνει τον τεχνικό έλεγχο του ακινήτου και εν συνεχεία σε περίπτωση που υφίστανται αυθαίρετα τα οποία δύνανται να ρυθμιστούν, αναλαμβάνουμε την υπαγωγή τους σε νόμο ρύθμισης αυθαιρέτων σύμφωνα με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις.

Εκδίδουμε πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) για ενοικίαση ή μεταβίβαση ακινήτου. Η έκδοση γίνεται τάχιστα αφού προηγηθεί η αυτοψία του χώρου, καθώς και η καταγραφή των συστημάτων θέρμανσης – ψύξης.

Αναλαμβάνουμε την εκπόνηση όλων των μελετών που απαιτούνται για την έκδοση αδειών δόμησης και την διεκπεραίωση της διαδικασίας στην πολεοδομία. Επιπλέον μπορούμε να αναλάβουμε την πλήρη επίβλεψη κατά την κατασκευή, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη υπηρεσία στους πελάτες μας.

Η φωτορεαλιστική απεικόνιση αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο τρισδιάστατης απεικόνισης μιας κατασκευής ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο για το μηχανικό που επιθυμεί να οπτικοποιήσει και να τελειοποιήσει τις αρχιτεκτονικές του ιδέες, όσο και για τον πελάτη, ώστε να έχει μια λεπτομερή εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα της κατασκευής. Για τους λόγους αυτούς, το γραφείο μας καλύπτει τις επιθυμίες και των πιο απαιτητικών πελατών δημιουργώντας φωτορεαλιστικές απεικονίσεις των κατασκευών.

Το γραφείο μας, σε συνεργασία με εξειδικευμένα συνεργεία, αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την επίβλεψη της ανακαίνισης του χώρου σας (μερική ή πλήρη) με σκοπό την αισθητική, ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση του. Με γνώμονα τις ανάγκες των πελατών μας, μπορούμε να προτείνουμε μια ολοκληρωμένη και λειτουργική πρόταση, η οποία μπορεί να συνοδεύεται από τρισδιάστατη απεικόνιση (σχέδια 3D).

Με πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο της εκτιμητικής, το γραφείο μας μπορεί να αναλάβει την εκτίμηση της αγοραίας αξίας του ακινήτου σας. Οι εκτιμήσεις διενεργούνται σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Εκτιμητικά Πρότυπα και ενδεικτικά μπορούν να χρησιμεύσουν είτε σε περιπτώσεις διαχωρισμού της περιουσίας μεταξύ συνιδιοκτητών, είτε σε περιπτώσεις υπαγωγής χρεωμένων νοικοκυριών σε νόμους με τους οποίους επιτυγχάνεται η ρύθμιση τους. Είμαστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο πιστοποιημένων εκτιμητών ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών και η έκθεση εκτίμησης μπορεί να σταθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Το γραφείο μας έχει την πείρα και την τεχνογνωσία να εξυπηρετήσει τους πελάτες μας και να τους συμβουλέψει με επαγγελματισμό ώστε να πετύχουν το στόχο τους με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αναλαμβάνουμε υπεύθυνα τον τεχνικό έλεγχο του ακινήτου πριν από την πιθανή αγορά ή μίσθωση του και προτείνουμε λύσεις με σκοπό την βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου σας.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων στο Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς ΕΓΣΑ ’87. Όλα τα τοπογραφικά διαγράμματα, εντός και εκτός σχεδίου, συντάσσονται σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και περιλαμβάνουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις σύμφωνα με την νομοθεσία.